• Heliport Chotouň

    Společnost HELITOM s.r.o. od roku 2019 využívá novou, moderní základnu, heliport Chotouň (LKCO) u Českého Brodu, navrženou a vybavenou přesně dle potřeb naší společnosti. Heliport Chotouň je první heliport v České republice certifikovaný pro provoz vrtulníkové školy zahrnující veškeré potřebné vybavení a splňující nejpřísnější legislativní požadavky.
  • Vrtulníková škola

    Společnost HELITOM s.r.o. zaměstnává vysoce kompetentní vrtulníkové instruktory s dlouholetými zkušenostmi z profesionálního letového provozu s vysokým náletem. instruktoři HELITOM jsou připraveni předat žákům maximum svých praktických zkušeností a teoretických znalostí.
  • Letecké práce

    Společnost HELITOM s.r.o. navazuje na nabyté zkušenosti předešlých let a rozvíjející se potřeby trhu v provádění různorodých leteckých prací dle platné legislativy nazývané též „Zvláštní obchodní provoz“ (SPO – Specialised Operations). Letecké práce provádějí zkušení profesionální piloti naší společnosti dle detailně zpracovaných provozních postupů.
  • CAMO

    Společnost HELITOM s.r.o. je schválenou organizací pro řízení zachování letové způsobilosti vrtulníků (CAMO). Naše CAMO Vám zajistí dokonalou kontrolu vašeho vrtulníku díky optimalizovanému plánování úkolů údržby, nepřetržitému monitorování leteckých předpisů, příkazů k zachování letové způsobilosti (AD), servisních bulletinů (SB) a všech dalších nezbytných kroků pro bezpečné užívání vašeho vrtulníku.
  • Heliport Chotouň

    Společnost HELITOM s.r.o. od roku 2019 využívá novou, moderní základnu, heliport Chotouň (LKCO) u Českého Brodu, navrženou a vybavenou přesně dle potřeb naší společnosti.

  • Vrtulníková škola

    Společnost HELITOM s.r.o. zaměstnává vysoce kompetentní vrtulníkové instruktory s dlouholetými zkušenostmi z profesionálního letového provozu s vysokým náletem.

  • Letecké práce

    Společnost HELITOM s.r.o. navazuje na nabyté zkušenosti předešlých let a rozvíjející se potřeby trhu v provádění různorodých leteckých prací dle platné legislativy nazývané též „Zvláštní obchodní provoz“ (SPO – Specialised Operations).

  • CAMO

    Společnost HELITOM s.r.o. je schválenou organizací pro řízení zachování letové způsobilosti vrtulníků (CAMO).

Kdo jsme?

HELITOM s.r.o.


Jsme leteckou společností specializující se na širokou škálu služeb ve vrtulníkovém provozu a to zejména vrtulníkovou školu, poskytování vrtulníkových leteckých prací (zvláštní obchodní provoz), službu řízení  zachování letové způsobilosti Vašich vrtulníků (CAMO) a další činnosti spjaté s vrtulníkovým provozem (např. hangárování).

Co nabízíme


Tým vrtulníkové společnosti HELITOM klade důraz na kvalitu a komplexnost všech nabízených služeb. Pro své činnosti společnost HELITOM disponuje havarijně pojištěnými, moderně a dobře udržovanými jednomotorovými i vícemotorovými vrtulníky a taktéž svojí vlastní moderní základnou, Helicentrum Chotouň (LKCO) u Českého Brodu, která poskytuje zázemí šité na míru všem poskytovaným službám společnosti.

Vrtulníková škola

Nabízíme kompletní pilotní výcvik pro široký okruh zájemců od kurzu pilotů využívajících vrtulník pro soukromé účely až po dopravní piloty turbohřídelových vrtulníků. Ve společnosti HELITOM s.r.o. je kladen důraz na kvalitu a komplexnost všech nabízených služeb.

Letecké práce

Navazujeme na nabyté zkušenosti z předešlých let a rozvíjející se potřeby trhu v provádění různorodých leteckých prací dle platné legislativy nazývané též „Zvláštní obchodní provoz“ (SPO – Specialised Operations).

Obchodní letecká doprava

Společnost HELITOM s.r.o. se na začátku roku 2022 stala jedním z pouhých 4 držitelů oprávnění pro provozování obchodní letecké dopravy vrtulníky v České republice. Toto oprávnění umožňuje jak VIP přepravu osob, tak i nákladu.



CAMO

Jsme schválenou organizací pro řízení zachování letové způsobilosti vrtulníků (CAMO). Naše CAMO Vám zajistí dokonalou kontrolu vašeho vrtulníku díky optimalizovanému plánování úkolů údržby, nepřetržitému monitorování leteckých předpisů, příkazů k zachování letové způsobilosti (AD), servisních bulletinů (SB) a všech dalších nezbytných kroků pro bezpečné užívání vašeho vrtulníku.



Zážitkové lety

Nabízíme jedinečné zážitkové lety vrtulníkem. Určete si délku a místo, které chcete z ptačí perspektivy vidět, a naši piloti Vám zpříjemní den nevšedním zážitkem při pohledu na zem pod Vámi.




Další činnosti

Neustále se rozvíjíme a rozšiřujeme portfolio poskytovaných služeb a činností, mezi které patří například: hangárování vrtulníků, služby safety pilota, pronájem prostor a zajištění firemních akcí, sponzoring a mnoho dalšího.



Společnost Helitom se těší na vaši návštěvu.